Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2008 17:05 - Мемоарите на една психоложка - част 15
Автор: verde Категория: Забавление   
Прочетен: 8709 Коментари: 25 Гласове:
0





Когато още не подозирах кой ми прави всички мръсотии, аз все още търсех начин да ми потръгне и да си възвърна късмета и щастието.

Веднъж една близка на майка ми ни препоръча екстрасенс – мъж на средна възраст. Вземал по 30 лв на сеанс. Помагал и здравословно, и срещу магии, бил ясновидец.

Точно това ми трябваше! Веднага взех телефонния му номер и още на другия ден, след като си уговорих час, отидох при „врачката”.

Кабинетът беше стаичка, пригодена в някакъв вход на жилищен блок. Вътре – пълно със зеленина, цветя и икони. Ама той, врачката, един такъв....прилича по-скоро на месар, на касапин – як, набит, дъхти на кисело зеле и пот, та се не трае. Аз веднага сбърчих нос, ама какво да правя, отишла съм....поне да видя дали ще ми познае нещо.

Чичето ме гледа със свинските си малки очички и ме подпитва. Казах му, че все не мога да си хвана гадже, а когато се събера с някой, скоро се разделяме. Разпита ме за родата, за комшиите и заключи, че имам магия. Даде ми куп заръки: да му нося захар, свещи, разни други дреболии, да нося храна в църква и други такива.

 

Но тъй като все съм зле с парите, му казах, че така и така съм отишла, нека да ми помогне и за един здравен проблем. Обясних му, че откакто съм в пубертета, рязко се развих, а после отслабнах. И така, качвах и свалях килограми, та сега съм слаба, но дупето и гърдите ми много се отпуснаха. Всъщност никакви ги няма, а каквото е останало, виси.

 

Чичето ми каза, че ще ми помогне с няколко сеанса и всичко по мен ще се стегне. Накара ме като начало да се изправя и да застана с гръб към него, да вдигна ръце и да се отпусна психически, да не съм напрегната.

Абе, то не беше много за отпускане, щото му усетих лапите върху задника си – стисна ме здраво с ръце за ханша, после отпусна. Пак стисна, пак отпусна, пак стисна, а аз вече заскимтях. Повтори същото и горе с гърдите ми – стиска ги яко няколко пъти. Като приключи, се беше запотил, а мен всичко ме болеше. Седна си на бюрото, заяви, че вечерта ще имам мускулна треска и вероятно синини, но да не се притеснявам – било нормално. Той ми бил предал от силната си биоенергия и от вибрациите на тази енергия мускулите щели да се стегнат неимоверно. Но трябвало още няколко сеанса да направим.


Съгласих се, щото искам да съм готина, ама ме мързи да спортувам. Хвърлих 30 лв и доволна си тръгнах.

Като се прибрах у дома и се огледах на огледалото, щях да припадна – задника и гърдите ми бяха тъмно-червени, та чак сини на места. Заревах като магарица и звъня на С. да дойде да й се оплача. Тя пристигна и като ме видя, реши, че някой ме е бил.

Аз й обясних защо съм в това състояние, а тя първо се шокира, но в следващия момент като започна да ми се кара, че съм била луда да му давам да ме пипа, че дъртия мръсник си ме бил обарал едно хубаво и съм му платила даже; че бил за затвора, а не бил никакъв екстрасенс и можело всичко да ми се случи в това стайче – сама с него.

 

Ох, започнаха тръпки да ме побиват, като осъзнах в какво пак се бях забъркала от наивността си. Пак заревах като идиот, щото си бях дала едва ли не последните пари, за да ме опипа и настиска хубаво един гнусен, потен мърляч. Яд ме беше на мен самата, но слава Богу, само с това се разминах.


Ама така е, като ходих сама. Да бях взела и майка ми, нямаше тоя да се осмели ми „стяга” мускулите така. 
Но вечерта като си легнах, имах мускулна треска и ми се струваше, че наистина цицките и дупето са ми малко по-стегнати....знам ли, може и да е имало ефект от тоя сеанс. Ама не посмях втори път да отида. 

Какво пък! Като си хвана мъж с възможности, ще си сложа силикон и толкоз! Няма само да се комплексирам, я! Някакви си там миски и фолк-певици с какви балкони се разхождат вече, че аз да нямам готин бюст, дето съм нива над тях и в интелектуално отношение, и като възпитание, чар, образование и какво ли не!



Тагове:   Мемоарите,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Еййй, нямат край нещстията ти!
02.09.2008 21:33
Не се появява тоя пусти принц на бял кон, коя ли чалга певица му е направила магия?!
Не се отчайвай, продължавай да го чакаш! Зарежи я тая С, нали знаеш, че само се прави на твоя приятелка...

Очаквам с нетърпение продължението!
Спокойна вечер!
цитирай
2. анонимен - Нещата, погледнати по друг начин
03.09.2008 16:59
Занимаваш се с глупости, защо не се стегнеш?!
Имаш прекрасна професия, пишеш прилично, а си хабиш напразно енергията и не както би ти било полезно. Селската среда също ти влияе зле - при теб се наблюдава силно изразено противоречие между това, което си в момента и това, което искаш да бъдеш, затова за начало отиди да живееш в града - усещам те, че вътрешно си градско момиче. Насъбрала си и повече негативизъм, отколкото е здравосрловно. Казвам ти го без да съм дипломиран психолог, нещо което бих искал, но не съм. Виждаш ли, човек не може да бъде и да има всичко, което поиска. Ако осъзнаеш тези няколко простички неща, ще излезнеш от състоянието на почти перманетна фрустрация и много от проблемите ти ще отпаднат. Тогава няма да имаш нужда и от самозвани екстрасенси, гадатели, както и да извършваш почти сатанински ритуали по късна доба или да си представяш как газиш хора. Нали знаеш, че фрустрацията поражда агресия. Това се случва с теб. Успех, Зелената!
цитирай
3. verde - :)))), анонимен 2,
05.09.2008 10:15
Благодаря ти за коментара. Разказвам история, нищо че е от първо лице, единствено число. Но принципно си прав. Макар че моето "психо" едва ли ще приеме твоите мъдри съвети.
цитирай
4. анонимен - Изчетох всичките петнадесет ча...
09.09.2008 16:29
Изчетох всичките петнадесет части! След първите 2-3 си мислех, че това, колкото и да е реалистично не може да е истина. И после дойде момента на осъзнаването, след кратък оглед в околността! Впечатлена съм. Искрено. Направо съм без думи.

Ще чакам следващите части.
Честно казано, искрено ми разнообрази работния ден!

Много весели поздрави!
Стела
цитирай
5. анонимен - Сигурно няма да си кажеш, но...
11.09.2008 12:16
...защо пък да не опитам?

Значи само подклаждаш интригата с кокетни намеци, че може и да не си героинята-нещоложка, а? :)
"Психото", което не приема съвети естествено би могло да бъде и твоя позната или събирателен образ, защото разпознавам част от личностните му характеристики, някои от преживяванията, изразните средства, etc. Дори си мисля, че идентифицирам поведенческата му доминанта.
Стилът ти на писане (незнам от кое лице, в кое число:) е различен от този в "Мемоарите" - забелязва се внимателна любезност, но съчетана с премерена сдържаност. Сигурно е трудно да се постигне подобно раздвояване. Вероятно се изисква богато въображение, наблюдателност, добра памет... при положение, че пишеш историята на друг човек, разбира се. Предполагам, че това ще си остане загадка.
Интересно ми е защо си избрала този сравнително нестандартен начин за изява. Пишещите и подвизаващите се по някакъв друг начин в това пространство обикновено предпочитат да бъдат повече себе си, което не винаги е постижимо в реалното време и пространство, отколкото друг човек, а ти (при цялата условност на това твърдение) търсиш изява чрез друг образ. Странно, ако е така. Какво ли целиш? А може би го правиш просто за забавление? Е, практиката показва, че различните хора се забаляват по различно му -
"Trahit sua quemque voluptas" :)))

П.П.: Мина ми и мисълта, че може да търсиш провокацията, да си нещо като "виртуален ловец", но днес не съм настроен толкова параноично:)

Поздрави, Зелената!
цитирай
6. verde - Стела,
11.09.2008 17:23
здравей! Благодаря, че си удостоила с внимание историята на моята психоложка. Радвам се, че съм те развеселила. Що се касае до следващи части...да си призная, за сега нямам материал за продължение, пък и предпочитам да няма такъв в бъдеще. Поздрави!
цитирай
7. verde - анонимен 5,
11.09.2008 17:43
Благодаря и на теб за вниманието. Въпреки, че си толкова подозрителен към мен, аз съм трогната от задълбочения анализ, който правиш на "творческите ми изяви". Ето, казвам си, признавам си: аз и моята "психо" не сме една личност. Но пък...като се замисля....
Ох, ами ако сме? Ами ако страдам от раздвоение на личността? Тогава значи имам нужда от дипломиран психолог, от психотерапевт. Слава Богу, че имам на разположение моето "психо", което да ме излекува. Страхотно, нали? Две в едно! Моят лекар е другата част от мен! Няма да давам излишни пари за терапия!
:)))))))

Извинявай, шегувам се! Моля те, не приемай нещата така сериозно, че чак започна да ме притесняваш с тези догадки и анализи. Надявам се да се забавляваш поне малко с тази история.
И не съм никакъв ловец. Аз съм зелено човече! Офф, май наистина ще трябва да ходя на терапия при моята героиня!:))))
Днес съм настроена за шегички, пък утре...ще видим! Have fun!
Поздрав!
цитирай
8. анонимен - I have to apologize
12.09.2008 09:29
Ти извинявай, Зелената!
Давам си сметка, че прекалих с една идея, а може би и повече:( Изглежда ме заинтригува историята, а и както ти писах, разпознах някои неща от миналото, че дори от настоящето. Нещо като сянаката на Гед от "Магьосникът от Землемория". Сигурно затова се намесих, макар твърде неуместно и нудачно.
Твори си на спокойствие - ти си свободен човек. Аз не искам и няма да те притеснявам.

Извинявай още веднъж!
Бъди здрава и успех!
цитирай
9. verde - анонимен,
12.09.2008 11:56
няма нищо, не се извинявай. Понякога съм доста саркастична, но съзнавам, че в моята героиня доста хора ще видят черти от свои познати, близки или нещо от себе си (дано тези, последните, са по-рядко или изобщо ги няма). Не съм чела "Магьосникът от Землемория", не си падам по фантастика. Но поразрових, попрочетох накратко за романа и за сюжета му в основни линии, за да разбера какво имаш предвид. За съжаление, моята история е базирана на действителни събития и факти, основани на познанство и наблюдения в продължение на почти 22 години с въпросната персона. Моето въображение не е чак толкова богато, че да роди "бисерите", които могат да "бликнат" от ума и поведението на действително съществуващ човек.

Още веднъж, благодаря ти за интереса.
Успех и на теб!
цитирай
10. анонимен - Само анонимен опит за уточнение:)
15.09.2008 11:17
Сюжетът съчетава елементи на приказка и фантастика, но смисълът е дълбоко човешки, донякъде философски. Става въпрос за изначалния стремеж към усъвършенстване, желанието да си "най-добрият", гордостта и страховете, обсебили сенчестата страна на душата ни, но най-вече ме впечатли идеята, че както проблемите ни са вътре в нас, така и начините за тяхното решаване са в нас, зависят от нас, а и са по силите ни. Пътуването на Гед е може би едно трудно и дълго пътуване не толкова във външното пространство, колкото към себе си.
Поне аз така възприех "Магьосникът", но не съм литературен критик, така че не го вземай много на сериозно:)))

С пожелания за много хубава седмица!
цитирай
11. verde - Благодаря ти за пояснението. Вя...
15.09.2008 13:19
Благодаря ти за пояснението. Вярвам ти, със сигурност смисълът е дълбок и кара човек да погледне в себе си. Много книги ни подтикват да правим това, но най-често търсим причините за проблемите си навън, което е жалко, защото не води към решаването им. Аз именно за това чета с удоволствие романи като "Алхимикът" и "Петата планина" на П. Коелю. Препрочитам ги и ми става по-леко, по-усмихнато и спокойно. Пътуването е винаги навътре към душата на човек, обаче е толкова трудно да осъзнаем всичко това и наистина да извървим този път....
Но пък, като се замисли човек, лесният път е по-късия, но не ни води в правилната посока, нали така?

Ех, пак ме изби на книги и философски размисли..
Успешна седмица и за теб, анонимен!
цитирай
12. анонимен - Verde
15.09.2008 15:10
Да, така е. Уви в моя случай ключовият израз е "става ми по-леко". Получава се, но за кратко, защото осъзнаването на даден проблем не води автоматично до неговото успешно решаване - то е просто необходимо, но не достатъчно условие. Останалото е много воля и задължителната доза щастие, а тук нещата взеха все по-рядко да ми се получават. Изглежда и аз започнах малко в стила на твоята героиня - сигурно е заразно:) Дано при теб да не е така. Искрено ти пожелавам да постигнеш всичко добро, към което се стремиш, да продължаваш да се чустваш свободна и все по-щастлива.

А за да не те дразня с анонимността си, приеми че съм Gris lunar - цвят, който доста сполучливо отразява душевното ми състояние напоследък.
цитирай
13. verde - Gris lunar,
16.09.2008 13:10
Благодаря за пожеланията, прав си, че трябва воля за решаване на проблемите, каквито и да са те, а не само осъзнаване. Но моля те, недей да "залиташ" в настроения, подобни на тези на моята героиня, защото са пагубни за душата и сърцето, за целия живот на човек. Нещата си зависят от теб - не къде ще те отвее вятъра и с кой ще те срещне съдбата, а как ще постъпиш в дадена ситуация и как ще се отнасяш към хората около теб. Мисля, че в общи линии това зависи от нас, останалото е предопределение. Аз в трудни моменти си повтарям: "И това ще мине". И е така - и лошото отминава, и хубавото отминава, като в онази притча за мъдреца.
Знаеш ли, пишеш като човек, който е далече от дома. Не знам дали е така, но ти желая и ти да си щастлив, където и да е, да се радваш на любовта на близки хора и "лошото да минава по-бързо"!
Дано следващия път, когато решиш да пишеш, бъдеш в душевно състояние в по-ярък и жизнерадостен цвят! Поздрави от зеленото човече :))) горе главата и усмивка!
цитирай
14. анонимен - pozdravi
28.09.2008 15:57
С. поздрави от един от най-потърпевшите от "психо-то". Още ли мислиш за това ТПЗ, като не броим надраната входна врата и надрасканите тапети в кухнята ми вече почти съм я забравил. Все пак от време на време имам пропуснати повиквания от скрит номер обикновено в страни часове от деня 2, 3, 4ч.
Сърдечен поздрав за това което пишеш, защото аз като го разказвам никой не ми вярва и мислят, че лъжа.
Поздрави,
А
ПС Настоящата ми приятелка, е облечена в доста бельо Ла Перла от мен. В магазина вече ме познават, като редовен клиент :)))) Момичето просто заслужава, а ТПЗ-то нищо не заслужава дори и чаша вода ...
цитирай
15. verde - анонимен (нищо че знам кой си :))),
06.10.2008 17:18
Тези мемоари трябва да бъдат описани, та поне така да получи моята героиня славата, за която мечтае. Аз пък се забавлявам като пиша. По-добре, отколкото да се стресирам, нали? :)))
По повод послеписа, не се съмнявам и се радвам, че си намери момиче, което да заслужава вниманието и любовта ти. Явно е взаимно, защото и ти изглеждаш доволен! Поздравявам те.
цитирай
16. анонимен - интернет магазин одежды создать
17.10.2012 08:18
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://journals-online.net/user/ideoneewees/>детская одежда бенеттон интернет магазин </a> штаны женские <a href=http://goodkachka.org.ua/index.php?subaction=userinfo&user=SiftEntilesse>домашнее платье купить </a> детская одежда chicco интернет магазин <a href=http://mir-ramochek.ru/user/annuamedraids/>оригинальные платья </a> женская одежда интернет магазин ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>Kamagra law selling UK </a> - Buy Generic Kamagra : Kamagra 100mg Oral Jelly companies : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>classifieds Cheap Kamagra </a> - Kamagra Buy Online fast delivery
цитирай
17. анонимен - интернет магазин спортивной одежды найк
17.10.2012 17:22
Как дела?У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://selectsoft.ru/user/IodiPelimiliX/>ночная сорочка купить </a> распродажа в интернет-магазине одежды <a href=http://comvip.ru/user/OdorryHoM/>натуральные камни для бижутерии </a> платья знаменитостей фото <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>леггинсы фото </a> купить бижутерию ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>pharmacies Kamagra order online </a> - Kamagra guaranteed Cheapest : Kamagra Oral review Jelly Online : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>cialis and Kamagra taken together </a> - Kamagra verschil viagra
цитирай
18. анонимен - песня платье под цвет волос
18.10.2012 07:14
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://darkworld.com.ua/user/bunkantibia/>интернет магазин аксессуаров украина </a> мужское белье интернет магазин <a href=http://pixstock.us/user/ImpocrarPlora/>где можно купить детскую обувь </a> одежда из китая каталог <a href=http://omapostulez.narod2.ru/>купить кожаную куртку мужскую </a> модная мужская одежда ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Kamagra questions </a> - Kamagra for sale fast delivery : online pharmacy Cheap Kamagra : <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>where to Buy discount Kamagra prescription Fedex </a> - order Kamagra free mail shipping
цитирай
19. анонимен - камуфляжная одежда купить украина
19.10.2012 06:17
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://dsvload.dsvload.net/index.php?subaction=userinfo&user=JussyDubyDoft>модная одежда купить </a> леггинсы <a href=http://old220.pq1.ru/user/Uneplyfenue/>интернет магазин белорусской одежды люция </a> серебряная фурнитура для бижутерии <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>интернет магазин одежды доставка бесплатно </a> аксессуары для волос ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Buy Cheap Cheap Kamagra UK viagra </a> - Kamagra UK budget : Cheap Kamagra Generic viagra Buy prescription : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Buy and purchase Kamagra Online </a> - Super Kamagra Online sildenafil citrate
цитирай
20. анонимен - платья из пакетов
19.10.2012 15:18
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://ledy.bissnes.org/user/Diaralmomia/>салон платьев </a> женские пальто <a href=http://www.ipp.kz/user/blunnyoptonee/>мужские кофты </a> уроки бижутерия <a href=http://dejavu.ua/>купить костюм москва </a> сумки интернет магазин недорого ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>q a Kamagra </a> - mail order Kamagra medication online : Kamagra conplaints : <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra licence </a> - Oral Jelly canada Kamagra pills
цитирай
21. анонимен - постоянных распродаж
20.10.2012 00:27
Как дела?У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://muaban.hoatoc.vn/member.php?589884-STEANKESUBOTT>мужской костюм купить интернет магазин </a> river island каталог <a href=http://ih-zona.ru/user/pseulfupt/>как самой сшить платье </a> скачать платье для первой леди <a href=http://dejavu.ua/>купить спортивную сумку adidas </a> зимние женские куртки ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Bring The Spark Back To Your Love Life With Kamagra </a> - Kamagra many orgasms : Kamagra Oral Jelly 100mg without prescription ajanta pharma : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>ajanta pharma Kamagra soft tabs picture </a> - Kamagra Oral Jelly purchase
цитирай
22. анонимен - черные брюки купить
20.10.2012 06:09
Здраствуйте!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://najlepszeporno.pl/user/naittyreuntee/>белое платье белая </a> бижутерия интернет магазин <a href=http://warface-chity.ru/user/Alupepres/>платья d </a> одежда зара интернет магазин <a href=http://dejavu.ua/>сапоги зимние женские распродажа </a> интернет магазин женской одежды ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>super online Kamagra Oral Jelly </a> - super Kamagra affordable : Buy Cheap Kamagra france : <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>sildenafil 50mg Kamagra tablets </a> - Kamagra Online farmacy trust
цитирай
23. анонимен - бижутерия для волос
20.10.2012 20:21
Уважаемые господа!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://birja-forex.ru/user/Antestasselef/>купить брендовую одежду из китая </a> белье <a href=http://videougar.ru/user/heaseniaSeips/>купить рюкзак dakine </a> oasis одежда интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>футболка италия купить </a> мужские спортивные штаны ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Kamagra mannen vrouwen </a> - Online pharmacy Kamagra Generic : is Kamagra illegal : <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Kamagra ups delivery </a> - Kamagra on line farmacy trust
цитирай
24. анонимен - купить сумку на колесиках
22.10.2012 08:12
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://vl-peresvet.ru/user/LalsLeage/>бутик детской одежды интернет магазин </a> отто интернет магазин одежды <a href=http://kogh.ru/index.php?subaction=userinfo&user=Cordotheicord>сарафаны фото </a> платья чернигов <a href=http://6cotok.net/user/credooxyday/>платье трансформер выкройка </a> дешевле нет интернет магазин одежды ... Хороших Вам покупок!
-====-
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Cheap Kamagra ellora </a> - Kamagra good as viagra :.super Kamagra usa .:<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Oral Jelly suppliers Europe Cheapest Kamagra </a> - Cheap Kamagra Oral Jelly Generic viagra online Kamagra Oral Jelly world pharmacies Kamagra Order Online
цитирай
25. анонимен - интернет магазин рэперской одежды
01.11.2012 02:47
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.thgcommunity.com/forums/member.php?action=profile&uid=61327>костюмы карнавальные купить </a> рубашки мужские <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#оптовые-базы-бижутерии»>оптовые базы бижутерии</a> мужские аксессуары <a href=http://uaracing.com/user/Resenceneedly/>фото платья нарядные </a> очки солнцезащитные ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Cheap ajanta genuine Kamagra </a> - buy cheap cheap kamagra uk viagra : Kamagra review sildenafil Oral Jelly : Discount for re 5 7 % <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>100mg usa Kamagra Jelly </a> - Kamagra with doctor consult
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: verde
Категория: Други
Прочетен: 242163
Постинги: 32
Коментари: 285
Гласове: 585
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031